Arijana Gadžijev

Arijana Gadžijev

(Ilustrator)

Arijana Gadžijev je bila rojena leta 1981 v Ljubljani. Je magistrica umetnosti s področja tekstilnega oblikovanja. Kot samostojna oblikovalka tekstilij ter ilustracij in vzorcev za tisk deluje pod lastno blagovno znamko izdelkov, ob tem pa sodeluje tudi z drugimi oblikovalci. Predstavila se je na številnih oblikovalskih dogodkih, razstavah in modnih revijah, tako na domačih tleh kot v tujini. Navdih za ilustracije in oblikovanje črpa iz narave in pogosto uporablja motiv pravljičnega sveta, kar je razvidno iz uporabljenih elementov starih tradicionalnih pravljic, združenih z sodobnimi elementi urbanih mitov, preko uporabljenih detajlov, barvnih kombinacij in oblik v njenih delih. Za svoje delo je bila že večkrat nagrajena. 

Za več informacij o ilustratorki obiščite http://www.arijanagadzijev.com/

Nagrade

  • Skupinsko priznanje za dobro zasnovo na BIO - 19. bienale industrijskega oblikovanja; razstava oblek/torbic imenovana Dve in pol dimenziji, Ljubljana (September 2004)
  • Nagrada za kolekcijo Lotus - Creative Olympic Beijing; sodelovanje na modni reviji mednarodnega tekmovanja mladih oblikovalcev 2007 Dalian Cup - China International Youth Fashion Design Contest, Dalian, Kitajska (Avgust 2007)
  • 1. nagrada natečaja Pošte Slovenije za znamko Ljubezen 2010; Ilustracija za znamko, žig prvega dne in ovitek prvega dne; v sodelovanju z oblikovalko vizualnih komunikacij Barbaro Hiti (Marec 2009)
  • Nagrada 'Perspektivni' za modno oblikovanje; Mesec oblikovanja 2009, Ljubljana (November 2009)
  • Nominacija za Mladega ustvarjalnega podjetnika na področju mode 2012, finalistka; natečaj British Council Slovenia, Ljubljana (junij 2012)

Bibliografija

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam