Pogoji poslovanja, nakupa in vračil

Knjige lahko naročite preko naše spletne trgovine po telefonu ali elektronski pošti (info@miszalozba.com) s plačilom po povzetju, preko storitve PayPal ali s plačilno oziroma kreditno kartico preko storitve Cardinity.  Stroške poštnine za pošuljke znotraj Republike Slovenije (razen stroškov plačila) v vseh treh primerih krije Miš založba. Vse cene, navedene na straneh Miš založbe, vsebujejo DDV.

Kupec s svojim naročilom potrjuje, da je seznanjen in se strinja s prodajnimi pogoji. Naročilo kupca ima značaj pogodbe in zavezuje tako Miš založbo kot kupca.

Dostava
Dostavo naročenega blaga odpremlja Miš založba, izvaja pa Pošta Slovenije. Vsa naročila bodo odpremljena v najkrajšem možnem času, praviloma v naslednjih dveh ali treh delovnih dneh. Dostavni čas Pošte Slovenije lahko traja do 5 delovnih dni. V kolikor blaga ni na zalogi, vas bomo obvestili na vašo telefonsko številko ali vaš elektronski naslov.

Brezplačna poštnina velja zgolj za pošiljke z naslovnikom znotraj Republike Slovenije. Za pošiljke v druge države se zaračuna poštnina po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Vračila
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko fizične osebe naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor sodi tudi vaše naročilo prek telefona ali elektronske pošte), brez navedbe razloga vrnete. Zadošča, da nas v 14 dneh obvestite (na e-mail naslov info@miszalozba.com) o odstopu od pogodbe, blago pa nam lahko vrnete še v nadaljnjih 30 dneh. 

Blago morate vrniti nepoškodovano, neodprto in v nespremenjeni količini. Možnost vračila ne velja v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža. Morebitne stroške vračila krije kupec. Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 30 dneh. Omogočamo tudi zamenjavo artikla, vendar mora biti blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini ter v originalni embalaži.

Plačevanje s karticami

Miš d.o.o. se trudi uporabniku ponuditi kar najvišjo varnost ob spletnem nakupovanju s karticami. Naš izvajalec spletnih plačil je eden največjih mednarodnih sistemov za plačevanje s karticami Stripe, ki omogoča, da se vsi podatki nanašajoči na vašo kartico, vključno s  številko kartice in CVV kodo kriptira in hrani izključno na varnih straneh banke. Do teh podatkov mi kot trgovec nimamo dostopa oz. vpogleda. Plačila so varovana z 3D secure 2.0 protokolom, ki ga izvajajo tako Master card (pod imenom MasterCard SecureCode), Visa (pod imenom Verified by Visa) ter Diners (pod komercialnim imenom ProtectBuy). Dodatni nivo zaščite nudi tudi Sectigo (bivši Comodo) SSL kriptiranje naše spletne strani.

Uporabnik je ob vnosu podatkov o kartici seznanjen z nivojem varnosti, ki ga naše spletišče omogoča. 
Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s strani uporabnika obvestite na info@miszalozba.com za kreditiranje kartice ali vračila kupnine.

Račun

Miš d.o.o. ob dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun zraven artikla samega. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi morebitni stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Pritožbe in spori
Vse morebitne pritožbe sprejemamo po elektronski pošti na info@miszalozba.com ali po telefonu na 01 721 45 40. Trgovec bo v roku petih delovnih dni kupcu potrdil, da je prejel pritožbo in v nadaljnih osmih dneh o poteku postopka. Prodajalec si bo prizadeval doseči dogovor, ki bo sprejemljiv za obe strani.
Prodajalec ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Povezava do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL
Za morebitne sodne spore je pristojno stvarno pristojno sodišče v Domžalah.

Izjava o zasebnosti

Miš založba se zavezuje, da bo varovala Vašo zasebnost in storila vse, da zaščiti Vaše podatke. Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali ali razkrivali tretjim osebam. Podatke, ki nam jih boste posredovali, bomo uporabili le za obveščanje o novostih, novih produktih in storitvah, v skladu z dovoljenji, ki nam jih dodelite. Obveščanje bo potekalo samo do Vašega preklica.

Pogodba/naročilo skupaj z računom se na papirju in v elektronski obliki hrani na sedežu Miš založbe, Gorjuša 33, 1233 Dob, dostop do njiju je možen osebno. Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov (Ur. list RS št. 98/2004), obenem pa dovoljuje, da Miš založba upravlja z njegovimi osebnimi podatki, ki jih v nobenem primeru ne bo posredovala tretjim osebam.

Naše spletne strani vsebujejo povezave na spletne strani drugih organizacij, podjetij ali oseb. Miš založba ne prevzema odgovornosti za te spletne strani. Povezave so bile vzpostavljene v dobri veri pomagati uporabniku, ki ga zanima področje našega delovanja.

Pridržujemo si pravico, da po lastni presoji kadar koli spremenimo, prilagodimo, dodamo ali odvzamemo dele Izjave o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov. Prosimo Vas, da zavoljo morebitnih sprememb občasno še pregledate vsebino Izjave o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov. Vaša nadaljnja uporaba naših spletnih strani po spremembi pogojev v Izjavi o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov bo pomenila, da se s spremembami strinjate.

 

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam