Duet

Duet je David Hill začel pisati potem, ko je opazoval in poslušal Mladinski orkester New Plymouth, ko so vadili za enega svojih koncertov. »Tako navdušen sem bil nad njihovim talentom in koncentracijo in tako so me zabavala mala razmerja med njimi. Odločil sem se, da bom napisal roman, ki se bo dogajal v mladinskem orkestru. Potem pa sta v mojo zgodbo vstopila dva najstnika, takšna kot še toliko drugih, ki sem jih učil, ko sem bil še profesor na srednji šoli – skušala sta narediti to, kar bi bilo za drugega najbolje, toda stvari se niso vedno srečno iztekle. Mislim, da so najstniki pogosto zelo pogumni in tudi zelo ranljivi, in hotel sem, da Kallum in Paige to pokažeta.«

Petnajstletni Kallum je kitarist, ki živi za glasbo mladih in mu še na misel ne pride, da bi igral klasično glasbo. Prijatelj pa ga vseeno prepriča, da gre na avdicijo k Mladinskemu orkestru, ki potrebuje kitarista. Kallum se odloči preizkusiti samega sebe na avdiciji, potem pa navsezadnje le zaigra v orkestru. Zagleda se v flavtistko Paige in prva ljubezen, ki se razplamti med njunim igranjem, ju odnese predaleč.

 

 

 

Prevod: Meta Osredkar
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Nova Zelandija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 282 strani
Dimenzije: 135 mm x 200 mm x 17 mm
Datum izdaje: avgust 2009

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam