Grdavši
Print Facebook Gaja Kos

Grdavši

22,50 EUR (trda vezava)
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

Trebušasti, kosmati, krempljasti in škrbasti grdavši morda res niso lepi, ne, po pravici povedano so prav grdi, pa še grde razvade imajo, so pa zato toliko bolj simpatični. Ata Grdavša, mamo Grduhinjo, malo Grdobico in njihove grdavšorodnike nadvse zabava (resnici na ljubo jih sicer najprej pošteno razjezi, ampak tako je še bolj zabavno) spoznavanje človeškega sveta, ki ga sicer vedno ne razumejo, a se znajdejo tako, da si ga razložijo po svoje. Radovedni, radoživi in veseljaški grdavši skratka radi raziskujejo, se zabavajo in družijo, zgodbice, po katerih se klatijo, pa so dinamične in humorno intonirane.

Grdavši so prvenec Gaje Kos, ki je na področju mladinske književnosti doslej delovala kot teoretičarka, predvsem pa kot literarna kritičarka in urednica. Tokrat pa je zapisala pet zgodbic, v katerih so protagonisti dobrodušni grdavši, ki živijo podvrženi samosvoji logiki, merilom in tolmačenju sveta. Prav iz omenjene samosvojosti, merjene s človeškimi očmi, izhajajo komični momenti in obrati. Simpatična besedila, blago podložena z estetiko grdega, spremljajo in nadgrajujejo ilustracije Zvonka Čoha, ki se prav v tovrstnih besedilih, ki so kdaj pa kdaj poseljena z grdimi razvadami, blatnimi madeži in podobnim, razmahnejo in duhovito udomačijo.

 

 

 

 

 

Ilustrator: Zvonko Čoh
Kategorije: Slikanice, Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 40 strani
Dimenzije: 135 mm x 200 mm x 10 mm
Datum izdaje: november 2010

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam