Iztrebljevalec duhov
Print Facebook Michelle Paver

Iztrebljevalec duhov

Iztrebljevalec duhov iz zbirke Kronika starodavne teme je očarljiva zgodba o prijateljstvu, preživetju in izdajstvu. Bralca popelje tisoče let nazaj v obdobje starodavne teme Gozda: v svet čarobne narave in prvobitne groze. Vodi ga v svet volkov in zobrov, drevesnih duhov in Skritih ljudi. V svet, v katerem zaupati prijatelju lahko pomeni tvegati življenje.

Toraka še vedno muči spomin na ljubljenega očeta. Svečenica orlovske sove, zadnja preživela od Požiralcev duš, izkoristi njegovo šibkost, tako da mu pošilja znamenja in ga počasi zvabi v svoje kremplje. Pred tem se pretkano potrudi, da bi ga ločila od Renn in ljubljenega Volka. Nad Volkovo družino pošlje ubijalsko sovo, Toraka pa zvabi v demonsko ozračje Gore duhov, da se ga dokončno znebi. Zaključni boj doseže grozljive razsežnosti – Toraka napadejo morilski psi in ga stisnejo v past, spopade se z demonskimi mladiči in s Požiralci duš iz onostranstva.

Prevod: Tamara Bosnič
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Velika Britanija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 298 strani
Dimenzije: 135 mm x 200 mm x 24 mm
Datum izdaje: november 2009

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam