Juhuhu pa ena gnila plastenka!
Print Facebook Aksinja Kermauner

Juhuhu pa ena gnila plastenka!

16,00 EUR (trda vezava)
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

Juhuhu pa ena gnila plastenka! je ena izmed knjižic za mlade bralce iz zbirke Izi & Bizi, detektivki izpod peresa Aksinje Kermauner. Pripovedni slog je preprost, uporaba raznih novih in slengovskih besed ali besednih zvez pa zgodbo še dodatno obogati. Besedilo nadgrajujejo tudi nadvse prikupne ilustracije Petre Preželj, ki harmonično sovpadajo z avtoričino pripovedjo. Zgodba o dveh zagnanih detektivkah, ki preiskujeta ukane gospoda Zelenka in gospoda Modričarja bo idealno čtivo za nadobudne, raziskovanj željne, mlade bralce.

Izidora se z mamo in sestrama odpelje na poletne počitnice v Piran. Željna čofotanja v vodi, Izidora s punčko Bizi oddrvi na plažo, a tam jo čaka presenečenje: piranski zaliv se duši v smeteh. Detektivski duh Izidori in Biziki na da miru, zato skleneta, da primer onesnaženega morja razrešita. Sledu ju pripeljejo do lumpov Modrega in Zelenega. Sledi akcija, ki se konča z zmago detektivk, lumpa pa morata za kazen očistiti morje.

Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 54 strani
Dimenzije: 140 mm x 200 mm x 9 mm
Datum izdaje: november 2005

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam