Kavarniška skrivnost
Print Facebook Martin Widmark

Kavarniška skrivnost

Zbirka Detektivska agencija Lovro in Maja je že nekaj let najbolj priljubljena zbirka knjig za otroke od 7 do 12 let na Švedskem, njen avtor Martin Widmark pa najbolj priljubljen pisatelj za to starost. Prva knjiga je bila izdana leta 2002, doslej jih je izšlo že 15. Zbirka je bila zasnovana pod geslom 'Preprosto za branje, a zapleteno za reševanje'. To pomeni, da je jezik preprost in neposreden, vsebina pa je načrtno zastavljena ter spodbuja bistroumnost in iznajdljivost. Knjige v tej zbirki so zaradi lažje berljivosti in zanimive vsebine primerne za otroke, ki začenjajo z branjem. Sodobna črno-bela ilustracija dopolnjuje zanimivo besedilo.

Zdi se, da ropar natančno ve, kdaj mora v akcijo! Prijetna kavarna v mestecu Branik je bila v kratkem času kar trikrat oropana. Ravno takrat je bila blagajna vedno polna denarja. Ali nekdo od uslužbencev sodeluje z nepridipravom? Lovro in Maja zopet nekaj sumita ...

Ilustrator: Helena Willis
Prevod: Danni Stražar
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Švedska
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 74 strani
Dimenzije: 148 mm x 215 mm x 9 mm
Datum izdaje: september 2010

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam