Keltske vilinske - Kralj poletja
Print Facebook O. R. Melling

Keltske vilinske - Kralj poletja

 

Trilogijo Keltske vilinske, ki je nastajala kar petnajst let, odlikujejo bogata simbolika, folklora in mitologija, brezmejna domišljija, s katero avtorica tankočutno opisuje vilinsko deželo, in razkošje jezika. Presenetljivi zaključki poglavij bralca držijo v napetosti in ta ne popusti vse do, seveda, srečnega konca. Mellingova ne prepleta le dogodkov svetov, pač pa prikaže sprejemanje in spoštovanje vilinske dežele tudi med ljudmi, zato se nemalokrat zgodi, da celo dvom v vilince zbledi.
Čeprav je pripoved humorna in predvsem domišljijska, pa poziva tudi k spoštovanju duhovne kulture naroda, lastnega telesa, prijateljstva in ljubezni. Pozoren bralec prepozna tudi avtobiografske elemente: odkrito navdušenje nad J. R. R. Tolkienom, poimenovanje glavne junakinje po svoji hčeri in motiv ločenih prijateljic.

 

Kralj poletja ni zgolj vilinska zgodba. Roman, prežet s keltsko mitologijo, pritegne bralca z razkrivanjem dvojnosti življenja: ljubezni in sovraštva, dobrega in zla, nedolžnosti in krivde, junaštva in strahopetnosti. Predvsem pa z Laurelinim žalovanjem za ljubljeno sestro Honor, katere poslanstvo mora nadaljevati, razglablja o smrtnosti in nesmrtnosti, o tem, kako preboleti izgubo najdražjih.

 

 

 

Prevod: Andreja Blažič Klemenc
Kategorije: Tretje triletje, Srednješolci
Obseg: 202
Dimenzije: 135 mm x 200 mm x 20 mm
Datum izdaje: junij 2006
Poreklo: Kanada
Vezava: Trda

Oglejte si tudi