Ko sreča trešči kot strela
Print Facebook Guus Kuijer

Ko sreča trešči kot strela

Knjige o enajstletni deklici Polleke, ki želi postati pesnica, so požele veliko pohval tako na Nizozemskem kot po svetu. Ko sreča trešči kot strela je nadaljevanje dveh knjig o Polleke z naslovoma Naj ljubezen gori kot plamen, amen in Raj je tukaj in zdaj. Svojo pozornost je avtor namenil opisovanju vsakdanjega življenja, tegob in veselja otrok ter mladih najstnikov, ki se začenjajo zavedati sveta okoli sebe in ki jih pretresajo nova spoznanja o svetu in odraslih, predvsem o njihovih starših.

Tretja knjiga o Polleke govori o priseljencih, o strpnosti, o posledicah vojne. Polleke dobi prijateljico Consuelo, ki se iz Mehike preseli na Nizozemsko. Učitelj naroči njej in njeni prijateljici Caro, naj jo naučita nizozemščine. Ob zabavnem učenju, prilagajanju in privajanju ene na drugo, Polleke izve marsikaj o Consuelo in spozna marsikatero dejstvo o sebi in svojem življenju – pri tem ima posebno vlogo medvedek Zum …

Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.

 

 

Prevod: Mateja Seliškar Kenda
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Nizozemska
Zvrst knjige: Roman
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 120 strani
Dimenzije: 140 mm x 205 mm x 12 mm
Datum izdaje: oktober 2010

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam