Kosovirja na leteči žlici
Print Facebook Svetlana Makarovič

Kosovirja na leteči žlici

Trda vezava razprodana!

Kosovirji živijo v Kosoviriji. Delimo jih na radovedne in neradovedne. Imajo črn kožuh, ki se odlikuje po izredni mehkosti. Krasi jih dolg, košat rep, ki se navadno končuje v okroglast čop. V gobčku ima kosovir šestnajst ostrih zob, s katerimi razkosava paradižnike, ki so glavna kosovirska hrana. Kosovirji so večinoma ljubke in družabne živali, ne smemo pa jih dražiti ali celo prehitro zbujati iz spanja. Takrat pobesnijo, praskajo in glasno vreščijo ter kosovikajo. Izjema so neradovedni kosovirji, ki pa so manj razširjeni. Obe vrsti prebivata v žlicah, na katerih rastejo paradižniki. Z žlicami se tudi premikajo po zraku.

Še vedno ne poznate?

Potem pa kar hitro v roke knjigo Kosovirja na leteči žlici z izjemnimi ilustracijami Suzane Bricelj. Avtorica Svetlana Makarovič vas bo dodobra seznanila s kosovirji in vas popeljala v svet teh zvedavih in nadobudnih malih bitij.

Zgodba o Glalu in Glili, dveh puhastih zverinicah, ki na leteči žlici, na kateri rastejo paradižniki, potujeta na ogled človeškega sveta.

Ilustrator: Suzana Bricelj
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 116 strani
Dimenzije: 130 mm x 190 mm x 12 mm
Datum izdaje: februar 2009

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam