Lasje ti zrastejo 15 kilometrov na leto
Print Facebook Diana Lawrenson

Lasje ti zrastejo 15 kilometrov na leto

Gre za poučno knjižico za bralce drugega bralnega obdobja, ki pa jo z zanimanjem berejo tudi starejši. Knjižica želi odgovoriti na vprašanja o laseh in dlakah, človeških in živalskih, danes in nekdaj. Na mladim primeren način razloži znanstvene osnove, poseže pa tudi v zgodovino. Poleg besedila, fotografij in ilustracij knjiga zajema tudi besednjak izrazov.

Morda veste, da en sam las lahko dokaže zastrupitev? Ali da so včasih v laseh živele celo miši? Delo Diane Lawrenson odkriva dejstva o mešičkih in kaj je tisto, kar povzroči, da so lasje skodrani, gladki ali svetli. V knjigi si lahko preberete vse o brkih, barvah za lase, lasni modi in plešavosti, pa o tem, kje in kaj vse so dlake. Poleg tega lahko tudi prestrašite prijatelje s primeri, ob katerih se jim bodo naježili lasje. Nazadnje pa izveste, da so lasje vsepovsod, kamor koli se obrnete.

Prevod: Tanja Njivar
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Avstralija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 99 strani
Dimenzije: 120 mm x 180 mm x 9 mm
Datum izdaje: junij 2006

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam