Mama številka nič
Print Facebook Marjolijn Hof

Mama številka nič

Trda vezava razprodana!

spremna beseda dipl. psih. Nataša Banko

Delo Marjolijn Hof je pomemben doprinos k razumevanju doživljanja vseh udeleženih v posvojiteljski družini, še posebej pa otroka, ki se v najstniških letih sooča z vprašanji osebne identitete in se odpravlja na pot iskanja svojega biološkega izvora. Ta pot se običajno začne v njegovi glavi in se dotakne njegovega srca. Naenkrat se zave, da ima dve mami: eno, ki mu je dala življenje, in drugo, ki ga tega uči živeti. Eno, ki mu je čustveno blizu, in drugo, ki je ne pozna in ne ve niti njenega imena,  obe pa sta na nek način njegovi. Avtorica je odlično ponazorila Fejzove notranje boje in jih s preprostim jezikom in prepričljivo zgodbo približala razumevanju otrok. Spremno besedo je prispevala strokovnjakinja za posvojitve, diplomirana klinična psihologinja Nataša Banko.

Osemletni Fejz je moral v šoli narisati družinsko drevo. 'Jaz sem posvojen,' je rekel učiteljici, da bi mu dovolila narisati še en predalček za mamino ime. Svojo biološko mamo je označil s številko ena, posvojiteljico pa s številko dve. A mu je bilo takoj žal in je številki popravil: posvojiteljico je označil kot mamo številka ena, biološko mamo pa kot mamo številka nič. Nikoli ni razmišljal, da bi poiskal biološko mamo, vse dokler ni srečal deklice, ki je želela vedeti vse. Zakaj Fejzova biološka mati ni z njim? Je ona morda slavna slikarka? Zakaj ga je zapustila? Da bi našel odgovore na vsa ta vprašanja, obstaja samo ena pot: poiskati mamo številka nič.

Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.

Prevod: Katjuša Ručigaj
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Nizozemska
Zvrst knjige: Roman
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 155 strani
Dimenzije: 130 mm x 195 mm x 12 mm
Datum izdaje: november 2009

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam