Martin pekel

Martin pekel je pretresljiv roman španskega pisatelja Pasquala Alaponta. V ospredju je zgodba študentke Marte, ki se slepo zaljubi v morilca Héctorja. Ne le, da si Marto dobesedno podredi, na koncu je v njegovih rokah tudi njeno življenje. Gre torej za zelo resno in današnji čas težko problematiko, o kateri lahko beremo vsak sleherni dan v vseh svetovnih časopisih – nasilje nad ženskami. Avtorjevo sporočilo je soočiti se s težavami, za katere ni nujno, da smo sami krivi, se z njimi spopasti in jih tudi rešiti. Občutek sreče nastopi šele takrat, ko posameznik dojame, da morajo osebni odnosi (družinski, partnerski ali prijateljski) temeljiti na vzajemnem spoštovanju.

Pomembni prelomnici v Martinem življenju sta konec razmerja z Marcelom, za katerega se je zdelo, da je fant njenih sanj, in selitev v Valencio k prijateljicama Carmen in Julii zaradi bližine fakultete. Kmalu nato spozna Héctorja, fanta z dvema obrazoma. Morilec deklet zapelje tudi Marto, ki se iz vsem prijetne spremeni v vase zaprto, vzkipljivo in ponižno osebo. Ko se Héctor preseli k njej in Carmen in Julia spregledata njegove namene – ter se izselita iz stanovanja –, želita Marti na vse kriplje pomagati, a ju ta ne posluša.

 

 

 

Prevod: Barbara Pregelj
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Španija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 154 strani
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 17 mm
Datum izdaje: april 2010

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam