Mavrica izza duše
Print Facebook Milan Jazbec

Mavrica izza duše

23,79 EUR (trda vezava)
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

Spremna beseda dr. Helga Glušič

Mavrica izza duše je z združitvijo diplomacije in književnosti izvirna literarna stvaritev v slovenskem prostoru. Dogajanje je postavljeno v domače in mednarodno intelektualno okolje, v katerem avtor tudi sam živi in deluje. Roman skuša bralcu iz prve roke približati svet diplomacije kot dokaj nov pojav in mnogokrat viden kot tujek na domačih tleh, hkrati pa skozi prizmo glavnega protagonista podati sporočilo, da je kariera le pot do zorenja posameznika.

Delo govori o slovenskem diplomatu, ki za svoje delo prejme Nobelovo nagrado. V svojevrstnem slogu je podana rahločutna psihološka in sociološka analiza odnosov, mestoma začinjena z elementi cinizma. Delo je pisano kot psihološka in sociološka analiza posameznika – diplomata, okolja, v katerem le-ta deluje, in njegovih odnosov z drugimi diplomati. Gre za postmoderen roman, ki dogajanje uprizori z razkrivanjem posameznih plasti v protagonistovem življenju in skoznje sestavi zgodbo.

Kategorije: Leposlovje za odrasle
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 188 strani
Dimenzije: 140 mm x 205 mm x 18 mm
Datum izdaje: februar 2006

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam