Mi, kosovirji
Print Facebook Svetlana Makarovič

Mi, kosovirji

25.30 EUR (Trda vezava)
Naročilo
Brezplačna poštnina

Kosovirji živijo v Kosoviriji. Delimo jih na radovedne in neradovedne. Imajo črn kožuh, ki se odlikuje po izredni mehkosti. Krasi jih dolg, košat rep, ki se navadno končuje v okroglast čop. V gobčku ima kosovir šestnajst ostrih zob, s katerimi razkosava paradižnike, ki so glavna kosovirska hrana. Kosovirji so večinoma ljubke in družabne živali, ne smemo pa jih dražiti ali celo prehitro zbujati iz spanja. Takrat pobesnijo, praskajo in glasno vreščijo ter kosovikajo. Izjema so neradovedni kosovirji, ki pa so manj razširjeni. Obe vrsti prebivata v žlicah, na katerih rastejo paradižniki. Z žlicami se tudi premikajo po zraku.

Še vedno ne poznate?

Potem pa kar hitro v roke knjigo Mi, kosovirji, v kateri vas bo avtorica Svetlana Makarovič dodobra seznanila z njimi in vas popeljala v svet teh zvedavih in nadobudnih malih bitij.

Tokrat spremljamo nove dogodivščine nadebudnih kosovirjih mladičkov. Glal in Glili sta brezskrbno letala s svojima žlicama, ko ju je presenetila megla in sta se izgubila. S pomočjo drobcene, neustrašne Gi so srečali človekarje, štramfeljne in čarovnico Roro … Nepozabno doživetje!

Ilustrator: Suzana Bricelj
Kategorije: Drugo triletje
Obseg: 88
Dimenzije: 140 mm x 210 mm x 12 mm
Datum izdaje: avgust 2009
Poreklo: Slovenija
Vezava: Trda

Oglejte si tudi