Mobilko in druge
Print Facebook
Dragan Milkovič

Mobilko in druge

Trda vezava razprodana!

Zgodbe so postavljene v aktualni čas, kar učinkoviteje spodbuja bralčevo empatijo z junaki, hkrati pa riše vzporednico z dogodki v stvarnem življenju. Poteze človeških značajev so izvirno položene v preoblikovan živalski svet brez idealiziranj, ki bi vsebinam spodnašale verjetnost. Spoznavni pomen Milkovičevih pravljic je večplasten. Medtem ko se bodo v duhovite situacije, ki spodbujajo predstavno domišljijo, zlahka vživeli že otroci, bodo starejši bralci, sposobni globlje zaznave pojmovne in predmetne resničnosti, doživljali tudi tragikomičnost lastnih mišljenjskih in vedenjskih vzorcev. Ilustracije Petre Preželj pa vse skupaj še podkrepijo. S preprosto, jasno in jedrnato vsebino, brez uvodne časovne razdalje, ki v klasičnih pravljicah bralcu pogosto odvzame občutek udeleženosti, se pripovedi z nepredvidljivimi zapleti končajo s piko optimizma.

Motivi situacij se gibljejo v okvirih resničnosti; dotikajo se občutljivih panoram etike. Modra nit vseh devetih zgodb je namreč klic k nenasilju – temeljnemu pravilu, ki vodi k spoštovanju subjektivne enkratnosti in svobode slehernega bitja.

 

 

 

Ilustrator: Petra Preželj
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 101 strani
Dimenzije: 130 mm x 190 mm x 9 mm
Datum izdaje: april 2006

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam