-10% popusta v času sejma. Vpišite kodo KNJIZNISEJEM10
Moje vzporedno življenje
Print Facebook
Johan Unenge

Moje vzporedno življenje

Osnovni tematiki mladinskega romana, ki ga avtor pripoveduje deloma v obliki klasičnega besedila, deloma v obliki stripa, sta rasizem in ksenofobija. Čeprav z zahtevno tematiko in ponujanjem obilo snovi za premišljevanje in pogovor, knjiga bralno ni zahtevna in je zato zelo primerna za oklevajoče najstniške bralce.

V švedskem Helleviku vse več prebivalcev sodeluje pri preganjanju priseljencev oziroma beguncev iz Afrike. Mattias, ki sicer dneve preživlja kot vsak najstnik, igra računalniške igrice in spremlja športne dogodke, ne prenese nestrpnosti proti tujcem in ko potrka na vrata ubežnik – njegov vrstnik -, ga vzame pod streho. Čeprav je Mattiasov oče policist in mora po službeni dolžnosti sodelovati pri lovu na ubežne begunce. V istem obdobju se Mattias zagleda v sošolko Alvo, ki okrog vratu nosi svastiko, znak fašizma. Čeprav zaljubljen, se odloči, da ne more tolerirati Alvinih stališč. A tudi ubežnik, ki ga Mattias skriva v kleti ni čisto tak, kot si Mattias v naivnosti predstavlja.

 

Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.

Prevod: Danni Stražar
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Švedska
Priporočena starost: 12+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 226 strani
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 15 mm
ISBN 13: 9789612720476
Datum izdaje: junij 2011

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam