Ne brez boja
Print Facebook Robin Stevenson

Ne brez boja

17,50 EUR (trda vezava)
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

Tvegati in povedati resnico ali pustiti in obupati nad nečim, kar ti v življenju pomeni največ? In kako to narediti v okolju, ki je destruktivno – v mreži odvisnosti, zbeganosti, zanikanj in poniževanj? Zgodba odpira toliko vprašanj, da je težko opredeliti, komu je namenjena, zagotovo pa se v njej najde marsikateri najstnik. Velikan je prispodoba za vse tiste, ki iščejo zgodbo o sprejemanju samega sebe in odločnosti za nadaljevanje.

Derek je star sedemnajst let. Živi z očetom, ki ga ne podpira, oče je alkoholik in hkrati razlog, da je mama pred letom dni odšla. Edina svetla točka v njegovem življenju je Ethan, fant, ki ga je spoznal prek spleta in v katerega se je noro zaljubil. Problem pa se pojavi, ko se Derek odloči Ethanu poslati svojo fotografijo, ki je nastala pred maminim odhodom, ko še ni bil depresiven in je imel štirideset kilogramov manj. Ethanova želja po tem, da bi se srečala, Dereka spravi v paniko. Muči ga, ker ni bil iskren niti s svojim fantom niti z delodajalcem. Ko je lagal o svoji starosti in izkušnjah, zato da bi dobil delo v domu upokojencev in invalidov, je bila zadnja stvar, ki jo je pričakoval, da bo spoznal žensko, kot je Aaliyah. Na pameten, zbadljiv in včasih težaven način je Aaliyah spremenila Derekove predstave o poštenosti in zaupanju.

 

 

 

Prevod: Meta Osredkar
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Kanada
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 114 strani
Dimenzije: 120 mm x 180 mm x 12 mm
Datum izdaje: januar 2009

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam