Nevoščljivi Violi
Print Facebook Linda van Mieghem

Nevoščljivi Violi

Simfonorije predstavljajo čaroben svet, poseljen z živimi instrumenti, kot so Viola, Stradi, Trobi in njihovi drugi prijatelji v simfoničnem orkestru. Njihove čudovite dogodivščine, ki so delo Linde van Mieghem, prikupne pisane ilustracije ter priložen CD z nekaj klasične glasbe in besedilom knjige, ki ga bere Alojz Svete, otrokom na prijazen in zabaven način približajo svet klasične glasbe. Vsaka knjiga iz sveta Simfonorij postavi v središče enega od instrumentov in bralcu razsvetli kakšno življenjsko resnico. V pričujočem delu se zgodba vrti okoli viole in prikaže otroško ustrahovanje in nevoščljivost.

Pripravlja se koncert v čast kraljici Harfi. Tudi Viola pripravlja svojo točko. Viola odlično igra in vsi otroci so ji nevoščljivi. Zato se nočejo igrati z njo in ji začnejo nagajati, kar Violo spravi v jok. Ponoči pa na vrtu najde zvezdo z odlomljenim krakom ...

 

 

 

Prevod: Meta Osredkar
Kategorije: Slikanice, Drugo triletje OŠ
Poreklo: Belgija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 32 strani
Dimenzije: 170 mm x 245 mm x 9 mm
Datum izdaje: februar 2009

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam