Niki
Print Facebook Bogdan Novak

Niki

24,62 EUR (trda vezava)
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

Delo je, kot ostala dela Bogdana Novaka, nadvse berljivo, a kljub temu zahtevno. Bralcu ponuja obilo snovi za razmišljanje, dotakne se ga globlje, kot bi pričakovali ob branju prvih strani.

 Roman pripoveduje zgodbo o Nikiju, rojenem v prvi polovici 20. stoletja, ki ga je neizprosno zaznamoval odnos očeta do njega in njegove družine. Niki je človek, ki tekoče bere in razume oseminštirideset jezikov, natančno prebere časnike in zna zaslužiti na borzi vrednostnih papirjev. Je posebnež, čudak, ki kljub svojim nerazumljivim navadam pridobi simpatije bralca. Rdečo nit romana predstavlja družinsko Fabianijevo pohištvo, ki si ga Niki nadvse želi obdržati v svojem domu in za katerega je pripravljen storiti marsikaj. Sijajen je tudi lik očeta – gradbenika; bralcu se upira, ko sledi njegovemu deformiranemu značaju, moralističnemu nasilju arhaične avtoritarnosti, ki otroke pohablja, namesto da bi jih vzgajal v ljubezni in solidarnosti v svobodne ljudi. Ni čudno, da postane en sin shizofrenik, drugi alkoholik, hčerka histerična in izgubljena.

 

 

 

Kategorije: Leposlovje za odrasle
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 177 strani
Dimenzije: 155 mm x 235 mm x 21 mm
Datum izdaje: november 2004

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam