Nimin otok
Print Facebook Wendy Orr

Nimin otok

21,95 EUR (trda vezava)
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

Samoten otok. Deklica. Iguana. In elektronska pošta. Tako bi lahko v štirih stavkih označili sodobno robinzonsko fantazijsko pripoved za bralce prvega bralnega obdobja. Ko avtorica opisuje 'delovni' dan deklice Nim, skrb za hrano, domače naloge in igranje z živalskimi prijatelji, nezavedno spolzi v pripoved o rastlinstvu in živalih v tropskem pasu in o skrbi za naravo. Pripoved je humorna in realistična, in čeprav gre za fantazijsko zgodbo, bralce skorajda prepriča, da ji verjamejo.

Deklica Nim živi na čudovitem samotnem otoku sredi divjega modrega oceana z očetom Jackom, znanstvenikom, z morskim legvanom Fredom, morskim levom Selkijem, želvo Chico in satelitsko anteno za sprejemanje spletne pošte. Na svetu nihče ne živi tako kot Nim in z nikomer ne bi zamenjala. A ko Jack s svojo jadrnico izgine in katastrofa ogrozi njen dom, je Nim prisiljena postati pogumna, kot ni bila še nikoli prej. Za to pa potrebuje pomoč prijateljev – tako starih kot novih. Na otok povabi Aleks, za katero najprej misli, da je moški, njen najbolj priljubljen pisatelj.

Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.

 

 

 

Ilustrator: Kerry Millard
Prevod: Carmen Lasič
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Avstralija
Zvrst knjige: Roman
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 127 strani
Dimenzije: 130 mm x 200 mm x 17 mm
Datum izdaje: september 2008

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam