Ogenj tam zgoraj
Print Facebook David Hill

Ogenj tam zgoraj

25,95 EUR (trda vezava)
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

Ogenj tam zgoraj se od preostalih del Davida Hilla, ki smo jih izdali v zbirki Z(o)renja, razlikuje predvsem po tematiki. Pustolovsko-kriminalni mladinski roman pa kljub temu za Davida Hilla tako značilno upoveduje zorenje fantiča, ki mu srečanje z latinskoameriškim dekletom v usodnih okoliščinah vzpodbudi pogum in odločnost, za katera ni vedel, da ju premore. Delo je pisatelj posvetil mednarodnemu letu astronomije (2009).

Novozelandec Jonno na natečaju za najboljšo zgodbo o planetih prejme prvo nagrado, opazovanje sončnega mrka v Južni Ameriki. Za najstnika, navdušenca nad astronomijo, je to nepozabno doživetje. A v deželi, ki jo obišče, opazi še kaj drugega kot sončni mrk. Gre za eno nemirnih južnoameriških držav, kjer oblast in vojska izkoriščata revne množice. Uporniška organizacija izvaja množične proteste proti oblasti, ki jih skuša zatreti vojska. Ko pride čas za polet domov, se Jonno in njegovi novozelandski sopotniki znajdejo globoko v tem konfliktu. Uporniki ugrabijo njihovo letalo, ki je zdaj tudi v nevarnosti, da ga zadane del padajočega satelita. Na letalu Jonno spozna Marto, ki sodeluje z uporniki in ogrozi življenje Jonnove sopotnice, novozelandske astronomke.

 

 

 

Prevod: Meta Osredkar
Kategorije: Tretje triletje OŠ
Poreklo: Nova Zelandija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 168 strani
Dimenzije: 135 mm x 200 mm x 17 mm
Datum izdaje: april 2010

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam