On je poseben
Print Facebook Myrna Neuringer Levy

On je poseben

20,95 EUR (trda vezava)
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

Delo On je poseben sodi med tista dela za otroke, ki vzpodbujajo strpnost do drugačnosti. Avtorica Myrna Neuringer Levy je skozi pripoved in občutja desetletne deklice pokazala, da ima vsak posameznik določene sposobnosti, ki se kažejo na različne načine, in da si vsak zasluži določeno mero spoštovanja in uvidevnosti, predvsem pa pohvale za svoje dosežke.

Desetletna Karen preživlja počitnice z babico ob jezeru, le da so tokrat počitnice drugačne – njen mlajši brat se je poškodoval in ostal s starši doma. Karen se sprijazni, da bo poletne dni preživela sama z babico, in upa, da se bo prepustila branju knjig. Ampak kmalu se v sosednji hišici nastani gospa Dawn Jones s sinom Tommyjem, ki je nekoliko mlajši od Karen. Zdi se ji malce čudaški, saj čudno govori, zna pa čudovito risati in graditi iz kock, kamna ali peska. Čeprav se Karen na začetku upira druženju z njim, se med njima vseeno razvije prijateljstvo, še preden Karen zve, da je Tommy resnično malce drugačen od drugih otrok.

 

 

 

Prevod: P. Cerar
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Kanada
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 76 strani
Dimenzije: 130 mm x 190 mm x 15 mm
Datum izdaje: september 2008

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam