Orionov meč
Print Facebook Aksinja Kermauner

Orionov meč

Trda vezava razprodana!

Pričujoče delo je nadaljevanje romana za mladostnike Berenikini kodri, vendar ga je moč brati tudi kot samostojno celoto.

Roman se začne z dramatičnim vrtincem Nikovih blodenj med prometno nesrečo in trudom zdravnikov za njegovo življenje. Nik poškodovan obleži v bolnici, priklenjen na posteljo. Anina, slabovidno dekle, ki jo je štiri mesece nazaj zapeljal zaradi stave, se mu zasidra v srce. Njuni vlogi sta zdaj obrnjeni. Oba hrepenita drug po drugem, toda Nik, prej glavni frajer, se zdaj skozi ves roman sooča z omejitvami (ne more hoditi) in ne more brzdati svojega ljubosumja. Anini se namreč v tem obdobju odpirajo nove priložnosti v življenju: zmaga za najboljši esej in potovanje v Španijo (kar skoraj slepemu dekletu pomeni prvi tovrstni podvig) ter ne nazadnje naklonjenost novega sošolca Blaža. Sledijo Nikova nespametna dejanja, ki ponovno prizadenejo Anino – ne glede na to pa oba hrepenita po ljubezni in bližini.

 

 

 

Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 222 strani
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 18 mm
Datum izdaje: oktober 2008

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam