Orionov meč
Print Facebook Aksinja Kermauner

Orionov meč

Razprodano!

Pričujoče delo je nadaljevanje romana za mladostnike Berenikini kodri, vendar ga je moč brati tudi kot samostojno celoto.

Roman se začne z dramatičnim vrtincem Nikovih blodenj med prometno nesrečo in trudom zdravnikov za njegovo življenje. Nik poškodovan obleži v bolnici, priklenjen na posteljo. Anina, slabovidno dekle, ki jo je štiri mesece nazaj zapeljal zaradi stave, se mu zasidra v srce. Njuni vlogi sta zdaj obrnjeni. Oba hrepenita drug po drugem, toda Nik, prej glavni frajer, se zdaj skozi ves roman sooča z omejitvami (ne more hoditi) in ne more brzdati svojega ljubosumja. Anini se namreč v tem obdobju odpirajo nove priložnosti v življenju: zmaga za najboljši esej in potovanje v Španijo (kar skoraj slepemu dekletu pomeni prvi tovrstni podvig) ter ne nazadnje naklonjenost novega sošolca Blaža. Sledijo Nikova nespametna dejanja, ki ponovno prizadenejo Anino – ne glede na to pa oba hrepenita po ljubezni in bližini.

 

 

 

Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 222 strani
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 18 mm
Datum izdaje: oktober 2008

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam