Padec
Print Facebook Anne Provoost

Padec

Trda vezava razprodana!

Močno in vznemirjajoče delo o neizprosnem vplivu preteklosti, zapeljivi moči rasne nestrpnosti in zahtevnih moralnih odločitvah, ki zapletajo življenje negotovega, zaljubljenega najstnika. Prepričljiva zgodba o ljubezni, strahu, jezi in odpuščanju je primerna tako za mlade bralce kot za njihove starše. Delo je prejelo najpomembnejše literarne nagrade nizozemskega govornega področja in tudi mednarodne nagrade – je eno pomembnejših del belgijske mladinske literature.

Lucas preživlja z mamo vroče poletje v hiši pokojnega dedka, kjer se začne zavedati mnogih stvari, ki jih do tedaj ni srečal niti poznal. Iskati začne odgovor na vprašanje, zakaj dedka v njegovem mestu niso marali. Vznemirja ga tudi dejstvo, da je v tem okolišu vse več kriminala. Z njim poiščeta stik Alex in Benoît, ki ga začneta napeljevati k rasni nestrpnosti. Hkrati pa si Lucas želi dneve prebiti s prijateljico iz otroštva, Caitlin, skrivnostno žalostno plesalko, ki mu začne razkrivati tančice družinske skrivnosti. Zgodba se razplete nadvse kruto. Ko želi Lucas rešiti Caitlin življenje, stori nepopravljivo napako.

 

 

 

Prevod: Mateja Seliškar Kenda
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Belgija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 265 strani
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 27 mm
Datum izdaje: november 2005

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam