Piskačev sin

Roman je razgibano, prodorno in ganljivo branje o družinskih peripetijah in njihovem vplivu na razširjeno družino Finch Mackee, še posebej pa na njenega osrednjega junaka, dvajsetletnega Thomasa. Kot da zapletene družinske zadeve še niso dovolj, ima Tom težave tudi v svojem prijateljskem krogu. Avtorica spretno kombinira tretjeosebno pripoved z dialoškimi vložki in Tomovim dopisovanjem po elektronski pošti, kar ustvarja svojevrstno dinamiko, ki pripomore k še bolj pristnemu vzdušju, ki bralca potegne v branje in ga ne izpusti vse do konca.

Thomas Mackee si želi pozabe. Rad bi pozabil na starše, ki te zapustijo, in na prijatelje, ki so mu včasih veliko pomenili, in na vrsto razmerij za eno noč in na najljubše strice, ki jih na drugem koncu sveta na poti v službo raznese na tisoče koščkov.

Ko ga njegova sostanovalca vržeta na cesto, se Tom preseli k svoji samski noseči teti Georgie in začne delati v gostilni Union s svojima nekdanjima prijateljicama. In nazadnje spet živi s svojim žalujočim očetom. Spominja se, kako je pred dvema letoma po stričevi smrti zapustil Taro Finke, svojo veliko ljubezen.

V letu, ko je vse porušeno, Tom spozna, da njegova družina in prijatelji prav tako potrebujejo njegovo pomoč, da sestavijo razbite koščke življenja, kot on potrebuje njih.

Ganljivi roman Meline Marchetta nadaljuje zgodbo o skupini prijateljev iz njene uspešnice ter zelo priljubljene knjige Reševanje Francesce – le da se ta dogaja pet let kasneje in je reševanja potreben Thomas Mackee.

 

Prevod: Nataša Grom
Kategorije: Tretje triletje, Srednješolci
Obseg: 292
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 22 mm
ISBN: 978-961-272-055-1
Datum izdaje: avgust 2011
Poreklo: Avstralija
Vezava: Trda

Oglejte si tudi