Podgana v pasti
Print Facebook Bogdan Novak

Podgana v pasti

15,69 EUR (trda vezava)
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

Bogdan Novak je v kratki zgodbi Podgana v pasti predstavil perečo temo, ki je danes žal še kako prisotna. Avtor ponudi nazorno razlago o tem družbenem problemu skozi pogovor med glavnimi protagonisti, v svoji pripovedi pa se dotakne tudi položaja in odnosov posameznih članov družine in med prijatelji. Arjan Pregl je z barvitimi in hudomušnimi ilustracijami opremil Novakovo delo, ki ga bodo mladi bralci, tudi zaradi slengovske uporabe besed, z veseljem prebrali.

Desetletni Peter Mali s prijatelji ustanovi skrivno društvo – Kozličkovo klapo. Naredijo si posebne izkaznice, nadenejo si skrivne vzdevke … Njihova prva naloga je znebiti se Podgane. In to ne kar navadne živalske podgane. Ne, gre za moškega, katerega pojava spominja na podgano in mu zato dodelijo takšen vzdevek. In ta moški ima nadvse rad majhne fantke. Kupuje jim priboljške, deli jim bonbone, povabi jih v kino. Peter Mali pa se s člani svoje klape odloči temu storiti konec.

 

 

 

Ilustrator: Arjan Pregl
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 64 strani
Dimenzije: 130 mm x 200 mm x 9 mm
Datum izdaje: marec 2005

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam