Ponočnjak

Ponočnjak je večplastno delo, ki združuje fiktivnost z indijansko tradicijo, v katero pisatelj spretno vpne povsem vsakdanje življenje (najstniška zaljubljenost in upornost, nerazumevanje s starši, neuspel zakon itd.). Napeta zgodba se odvija v nočeh sredi ontarijskega gozda, kjer živijo trije na prvi pogled povsem običajni predstavniki treh različnih generacij, ki jih zmoti nepričakovan obisk še bolj nenavadnega gosta. Pisatelju je uspelo ustvariti zgodbo, ki spominja na grozljivko, a je več kot samo to.

Tiffany Hunter je šestnajstletnica, potomka Anišinabov, in živi v rezervatu Otter Lake z očetom Keithom in babico Ruth. Po Keithovi ločitvi je pomanjkanje denarja vzrok, da sprejmejo pod streho nenavadnega človeka iz Evrope. Ni čudno samo to, da želi gospod Pierre L’Errant spati v kleti, pač pa tudi to, da podnevi spi, ponoči pa se potika po bližnjih gozdovih. A nihče ne prepozna njegove skrivnosti. Tiffany kot vsaka najstnica nima oči za tujca v njihovi hiši; preveč energije ji vzameta ljubezenska zveza z belcem Tonyjem in nenehno prepiranje z očetom zaradi šolskega uspeha. Zato Pierra L'Erranta ne spregleda, čeprav ji pove svojo življenjsko zgodbo. Svojo vampirsko zgodbo.

 

 

 

Prevod: Jana Ambrožič
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Kanada
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 202 strani
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 20 mm
Datum izdaje: februar 2009

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam