Porušena harmonija sveta
Print Facebook dr. France Bučar

Porušena harmonija sveta

33,22 EUR (trda vezava)
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

Dr. Bučar svoje delo, s katerim želi pokazati na vse večjo neskladnost med stvarnim in duhovnim, kar ruši harmonijo sveta, začenja z analizo naših zastarelih predstav o svetu. Razloži nam pojem krize, še posebej krize pozitivizma. Posveti se tudi narodni istovetnosti kot ogroženi vrednoti, pomembnosti nacionalnega prostora ter nacionalizmu in nacionalnemu interesu. V podkrepitev svojih razmišljanj se loti tudi temeljite analize zgodovinskih korenin naše države in njenega položaja med Evropo in Balkanom zdaj in v preteklosti.

V drugem delu knjige se avtor posveča Sloveniji v duhovni tranziciji. Osnovo temu tvori razčlenitev demokracije in družbene strukture ter prikaz novih pogledov na državno politiko. V zadnjem poglavju opozarja na deželno pripadnost in narodno zavest, saj navaja, da evropska ideja ni nadomestilo za nacionalno zavest. Delo pa konča s trditvijo, da je prihodnost brez konfliktov utvara.

Delo dr. Bučarja nam torej razlaga našo prihodnost v luči naše preteklosti in sedanjosti. Ne poveličuje odločitve za evropsko skupnost niti nas ne usmerja proti njej. Pokaže nam, da smo Slovenci sposobni najti tudi tretjo, povsem svojo pot. Če bomo le znali in predvsem hoteli!

 

 

 

 

Kategorije: Stvarna literatura in priročniki
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 247 strani
Dimenzije: 170 mm x 245 mm x 35 mm
Datum izdaje: november 2003

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam