Potovanje v kamnito deželo
Print Facebook Alex Miller

Potovanje v kamnito deželo

Trda vezava razprodana!

Millerjeve stopinje bralca mehko, spretno in z vztrajnostjo popeljejo v kamnito deželo, ki jo spoznava prvič in katere zven mu še dolgo odmeva.

 

Zgodbo obvladujejo trije junaki: Bo, Annabelle in divja, čudovita avstralska pokrajina. Annabelle in Bo sta zanimiv par: verižni kadilec, hladnokrven, intuitiven in ponosen nase ter na svoje korenine in bleda mestna intelektualka, ki se spominja svojega otroštva na grmičastih planjavah. Ko se po zakonskem brodolomu vrne v Queensland, je to več kot le poskus najti prostor, da bi zadihala. Začuti, da je to njen svet. Podobe njene mladosti se ji vračajo v spomin, njeno razmišljanje o krajih svojega otroštva pa doseže vrhunec, ko se sprehaja po razpadajočih sobah zapuščene farme, ki je bila včasih središče družabnega dogajanja, umetnosti in razkošja v teh krajih, zdaj pa so ostale le od termitov požrte kulise. In takrat ugotovi, da se je zaljubila v Boja. Annabellini spomini na idilično otroštvo se zlijejo z nasiljem in izdajo, ko Bo doživlja duhovno povezovanje s predniki, ko išče kamnito deželo in ko mu grozljivo skrivnost razodene starka Panya.

Prevod: Jana Ambrožič
Kategorije: Leposlovje za odrasle
Poreklo: Avstralija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 414 strani
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 39 mm
Datum izdaje: november 2007

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam