Prinčevsko življenje
Print Facebook Corien Botman

Prinčevsko življenje

 

Corien Botman je v svojem delu prikazala prinčevsko življenje, ki pa to ni. Sicer govori o dečku Čarliju, ki se piše Princ, in o velikem bogastvu, s katerim Čarlijeva družina razpolaga in ga mirno zapravlja, ampak vse to ni nič v primerjavi z: »biti srečen«, »biti ljubljen«, »biti zdrav« in še bi se lahko naštevalo. Avtorica je skozi Čarlijevo zgodbo na preprost in hudomušen način izpostavila pomembne življenjske vrednote, ob katerih se bo zamislil marsikateri mladi bralec.

 

Čarli bi rad postal komik, saj se zelo rad šali in vedno ima pripravljeno primerno šalo. Ko pa kmalu po dedkovi smrti s srečko, ki mu jo je ta zapustil, zadene šest milijonov evrov, ostane brez besed. Družina nenadoma obogati, Čarlijevi starši pa se v novi situaciji ne znajdejo. Oče prične brezglavo zapravljati, mama se ne zna znebiti sorodnikov in znancev, ki so se kar nenadoma pojavili. Čarli najprej svoje prijatelje obdari, nato pa ugotovi, da v denarju in darilih pravzaprav ni vse. Njegov svet postaja vse bolj zapleten.

 

 

 

Prevod: Katjuša Ručigaj
Kategorije: Tretje triletje OŠ
Poreklo: Nizozemska
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 216 strani
Dimenzije: 135 mm x 200 mm x 17 mm
Datum izdaje: oktober 2009

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam