Raj je tukaj in zdaj
Print Facebook Guus Kuijer

Raj je tukaj in zdaj

Knjige o enajstletni deklici Polleke, ki želi postati pesnica, so požele veliko pohval tako na Nizozemskem kot po svetu. Raj je tukaj in zdaj je nadaljevanje zgodbe z naslovom Naj ljubezen gori kot plamen, amen (Miš 2006). Svojo pozornost je avtor namenil opisovanju vsakdanjega življenja, tegob in veselja otrok ter mladih najstnikov, ki se začenjajo zavedati sveta okoli sebe in ki jih pretresajo nova spoznanja o svetu in odraslih, predvsem o njihovih starših.

Polleke se v tej knjigi sprašuje 'Kaj naj na tem svetu počnem?' in odgovora na to vprašanje ne išče samo pri odraslih, pač pa tudi pri svojih prijateljih, tudi pri Mimoenu, v katerega je zaljubljena. Medtem čaka, da se bo mama poročila z njenim učiteljem in da bo oče končno napisal pesem. Edino ona zmore toliko poguma, da očetu naravnost pove, kako je njegova edina rešitev v zdravljenju odvisnosti od drog. Kljub nasprotovanju mame, babice in dedka se odloči, da bo očeta spremljala na zdravljenje.

Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.

 

 

 

 

Prevod: Mateja Seliškar Kenda
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Nizozemska
Zvrst knjige: Roman
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 115 strani
Dimenzije: 140 mm x 205 mm x 12 mm
Datum izdaje: februar 2009

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam