-10% popusta v času sejma. Vpišite kodo KNJIZNISEJEM10
Ranjena krila
Print Facebook Beth Goobie

Ranjena krila

Ranjena krila so delo o tanki črti med življenjem in smrtjo, ki nikakor ni temačno. Poetično napisano besedilo je prežeto z realnostjo in pronicljivim razmišljanjem glavne junakinje, skrivnostnostjo, ranljivostjo ter tudi kančkom romantike, s čimer prepriča bralca, da dolžina življenja ni vse. Vredno je živeti vsak dan posebej, vsak trenutek polno, kot živi svoj dan majska muha – živeti, še preden človeku zrastejo krila in odleti v onostranstvo.

Petnajstletna Adrien je inteligentna, trmasta, s smislom za humor, a polna dvoma in po najstniško zmedena ter odprta za vse, kar se lahko zgodi na tem in onem svetu. Dve leti pred zapisanim dogajanjem v knjigi je preživela možgansko anevrizmo. Nadvse se boji, da bi se ji to ponovilo, in ker jo vseskozi obremenjuje misel na smrt, jo teta Erin povabi na tabor k jezeru, kjer naj bi Adrien skrbela za majhno trgovino. Tam spozna Paula, najstnika, ki vsako noč sanja svojo smrt, pri kateri je v sanjah prisotna tudi Adrien. Ob doživljanju vsakodnevnega taborniškega utripa Adrien veliko premišljuje o življenju in smrti ter ugotavlja, na kakšen način je pet dekliških duhov, ki jih začne videvati nad jezerom, povezanih z njeno teto.

Prevod: Danica Majer Leban
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Kanada
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 178 strani
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 17 mm
Datum izdaje: september 2006

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam