Replja
Print Facebook Svetlana Makarovič

Replja

19,90 EUR (trda vezava)
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

Replja je še ena slikanica izpod peresa neizmerno ustvarjalne in duhovite Svetlane Makarovič. Zgodba, ki jo je s slikovitimi ilustracijami opremila Nina Meglič, je primerna za najmlajše bralce oziroma za družinsko branje.

Repljo, modro Puhankino teto, srečamo tudi v Veveričku posebne sorte. Tokrat z možem Repljem brezciljno pametujeta o politiki, ona pa kar kvačka in kvačka. Šal je seveda predolg in ga je treba skrajšati. Replja pri tem naleti na lisico, ki se noče umakniti s šala in si raje oblizuje gobček. Replja je hitrejša, pograbi šal in klobko volne ter skoči na drevo. Modrost ji tokrat zataji in si lisico hudo sposodi, celo v jok jo spravi. In za kazen se ji šal spara do konca ter ostane brez njega. Da še ni dovolj – ko z Repljem iz volne naredita gugalnico in se veselo gugata, se volna strga in padeta z nje. Replji se torej dogajajo zoprnije – ampak ali ni morda tokrat zanje kriva sama?

 

 

 

Ilustrator: Nina Meglič
Kategorije: Slikanice
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 28 strani
Dimenzije: 170 mm x 240 mm x 9 mm
Datum izdaje: april 2008

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam