Replja

Replja je še ena slikanica izpod peresa neizmerno ustvarjalne in duhovite Svetlane Makarovič. Zgodba, ki jo je s slikovitimi ilustracijami opremila Nina Meglič, je primerna za najmlajše bralce oziroma za družinsko branje.

Repljo, modro Puhankino teto, srečamo tudi v Veveričku posebne sorte. Tokrat z možem Repljem brezciljno pametujeta o politiki, ona pa kar kvačka in kvačka. Šal je seveda predolg in ga je treba skrajšati. Replja pri tem naleti na lisico, ki se noče umakniti s šala in si raje oblizuje gobček. Replja je hitrejša, pograbi šal in klobko volne ter skoči na drevo. Modrost ji tokrat zataji in si lisico hudo sposodi, celo v jok jo spravi. In za kazen se ji šal spara do konca ter ostane brez njega. Da še ni dovolj – ko z Repljem iz volne naredita gugalnico in se veselo gugata, se volna strga in padeta z nje. Replji se torej dogajajo zoprnije – ampak ali ni morda tokrat zanje kriva sama?

 

 

 

Ilustrator: Nina Meglič
Kategorije: Slikanice
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 28 strani
Dimenzije: 170 mm x 240 mm x 9 mm
Datum izdaje: april 2008

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam