Rodbinsko drevo družine Miš
Print Facebook
Franc Miš

Rodbinsko drevo družine Miš

27,12 EUR (trda vezava)
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

Začetki rodbine segajo štiri stoletja nazaj, ko so se v letih 1590 do 1601 na našem koncu pojavili trije Miši, domnevno bratje – Jacobus Mische, Andreas Mysh in Jurij Mesh. Rodbinsko drevo ima zabeleženih približno 1400 oseb, večji del živečih prebiva na širšem območju Domžal, del jih živi v Ljubljani (Vič), nekaj pa jih je seveda raztresenih po Sloveniji in tujini. Upoštevaje živeče sorodnike tvorijo rodovno drevo štiri veje: viška, koliška in dve gorjuški. Vse štiri veje se končajo z živalskim priimkom: tista z Viča in obe gorjuški z Miš, veja s Količevega pa s priimkoma Gams in Zajc.

Knjiga z rodovnim drevesom nima zgolj v obliki drevesa zapisanih imen in naštetih vseh, ki so v toku časa živeli v tej rodbini. Zanimivo je v knjigi opisana tudi preteklost krajev, kjer so Miši živeli in še živijo (Dob, Krumperk, Gorjuša, Vič …), razložen je priimek Miš, zbrane pa so tudi stare zanimive fotografije, ki obeležujejo življenje Mišev v preteklosti.

 

 

 

Kategorije: Stvarna literatura in priročniki
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 142 strani
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 13 mm
Datum izdaje: maj 2005

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam