Rojstvo pravljice
Print Facebook
Zvezdana Majhen

Rojstvo pravljice

15,27 EUR (trda vezava)
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

Pravljico je avtorica napisala, ko je ena od slovenskih založb razpisala Natečaj za izvirno slovensko sodobno pravljico. Med prispelimi vsebinami je žirija, ki so jo sestavljali strokovnjaki za literaturo, izbrala tudi Rojstvo pravljice. Žal založba, ki je razpis objavila, pozneje zaradi pomanjkanja denarja pravljice ni mogla odkupiti in objaviti v knjigi, kot je načrtovala. Pravljica pravi, da je veter njeno vsebino odnesel v svet, a v resnici je ostala v pisateljičinem predalu, dokler je ni odkrila zvedava Miš … »Poskrbela bom za resnično rojstvo pravljice,« je rekla, še preden je prebrala njen konec. Pisateljica je vedela, da bo obljubo držala. Ko je bila še otrok, ji je miš za vsak izpadel mlečni zob prinesla slikanico. Knjižna darila so se bogato obrestovala. Nekoč majhna deklica, ki se je ob slikanicah za vedno zaljubila v knjige, je zrasla v pisateljico Zvezdano Majhen.

 

Zgodba o rojstvu pravljice o lisjaku s prikupnimi ilustracijami Petre Obidič bo razveselila marsikaterega mladega bralca.

 

 

 

Ilustrator: Petra Obidič
Kategorije: Slikanice
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 26 strani
Dimenzije: 140 mm x 207 mm x 9 mm
Datum izdaje: september 2003

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam