Še zgodbe zajca Z.
Print Facebook Majda Koren

Še zgodbe zajca Z.

18,80 EUR (trda vezava)
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

Knjižica je zastavljena na zanimivi domislici, zgodbice pa vseeno presegajo didaktični namen, saj se nevsiljivo dotaknejo tudi pomembnih vprašanj, ki so otrokom blizu. Posebna kvaliteta sta njihova sproščenost in zabavnost. Vsaki zgodbi sledi nekaj vprašanj – prva se navezujejo na razumevanje prebranega oziroma slišanega besedila, druga pa povabijo otroka, da v povezavi z zgodbami predstavi lastne izkušnje. Ilustracije Andreje Peklar odlikujejo spontane, brezhibne risbe z bogato in živahno barvno paleto, ki vselej duhovito in zelo prepričljivo podajajo humano vsebino in tako vstopajo v otrokov svet.

V drugi knjigi zgodb zajca Zlatka se skozi hudomušne zgodbe pojavljajo besede in besedne zveze, ki bralcem (in piscem) začetnikom povzročajo največ težav. Avtorica med drugim izpostavi dvojino v moškem in ženskem spolu, se poigra z zgodbo v srednjem spolu, z besedami, ki vsebujejo črki LJ in NJ, posebno pozornost pa nameni še predlogoma S in Z, veliki začetnici, dvogovoru in rabi ločil. Ob večkratnem branju ali poslušanju bodo otroci postali pozorni na določene besede, ki jim bodo sčasoma tako »zlezle pod kožo«, da jih bodo znali tudi sami v primernih situacijah pravilno uporabiti.

 

 

 

Ilustrator: Andreja Peklar
Kategorije: Prvo triletje OŠ, Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 40 strani
Dimenzije: 170 mm x 240 mm x 9 mm
Datum izdaje: oktober 2006

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam