Skrivnost izginulih diamantov
Print Facebook Martin Widmark

Skrivnost izginulih diamantov

Zbirka Detektivska agencija Lovro in Maja je že nekaj let najbolj priljubljena zbirka knjig za otroke od 7 do 12 let na Švedskem, njen avtor Martin Widmark pa najbolj priljubljen pisatelj za to starost. Prva knjiga je bila izdana leta 2002, doslej jih je izšlo že 15. Zbirka je bila zasnovana pod geslom 'Preprosto za branje, a zapleteno za reševanje'. To pomeni, da je jezik preprost in neposreden, vsebina pa je načrtno zastavljena ter spodbuja bistroumnost in iznajdljivost. Knjige v tej zbirki so zaradi lažje berljivosti in zanimive vsebine primerne za otroke, ki začenjajo z branjem. Sodobna črno-bela ilustracija dopolnjuje zanimivo besedilo.

Lovro in Maja tokrat raziskujeta skrivnost izginulih diamantov. Nekdo zlatarju Muhamedu Karatu krade diamante in ta nekdo je lahko le eden izmed njegovih uslužbencev: Silva Leandrova, Srečko Hrabrič ali Lojko Smrajc. Muhamedu Karatu policija ne zna pomagati, zato se obrne na Lovra in Majo. S pomočjo detektivskih pripomočkov in skrbnim opazovanjem ter bistrim sklepanjem pa Lovro in Maja ugotovita, za kaj vse lahko služijo jabolka.

 

 

 

Ilustrator: Helena Willis
Prevod: Danni Stražar
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Švedska
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 76 strani
Dimenzije: 148 mm x 215 mm x 9 mm
Datum izdaje: april 2008

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam