Smrt v zraku: drugi primer mladega Sherlocka Holmesa
Print Facebook Shane Peacock

Smrt v zraku: drugi primer mladega Sherlocka Holmesa

Drugo delo odličnega avtorja Shana Peacocka je domiselno in brezhibno kreirana detektivka o otroštvu najzanimivejšega literarnega detektiva vseh časov. Prvi del, V vranjem očesu, je bil zasnovan kot podlaga za zgodbo trinajstletnega Sherlocka Holmesa, sicer v literaturi poznanega le kot odraslega književnega junaka, ki ga je v 19. stoletju ustvaril sir Arthur Conan Doyle. Avtor spretno ujame duh vrvečega viktorijanskega Londona, v katerem vladata nasilje in beda, in zgodbo pogumnega in odločnega detektiva, ki išče pravico.

Le da je tokrat še bolj previden, komu zaupati, saj razrešitev umora mladega akrobata ne pomeni samo uspešne razrešitve še enega primera, pač pa tudi rešitev apotekarja, starca, ki ga je z odprtimi rokami sprejel pod svojo streho in ki bi mu z nagrado lahko pomagal normalno zaživeti. Sherlock se zaveda, da družbeni položaj ne more biti nikogaršnji privilegij, tako kot tudi ne pripisovanje zaslug za dobra dejanja. Zato še toliko bolj vztraja pri samostojnem delovanju, čeprav to pomeni večje tveganje in strah za lastno življenje. A takšen je Sherlock Holmes, prava poosebitev moči, poguma in vztrajnosti.

 

 

Prevod: Meta Osredkar
Kategorije: Tretje triletje OŠ
Poreklo: Kanada
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 296 strani
Dimenzije: 135 mm x 230 mm x 21 mm
Datum izdaje: september 2010

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam