Stradijeve sanje
Print Facebook Linda van Mieghem

Stradijeve sanje

Simfonorije predstavljajo čaroben svet, poseljen z živimi instrumenti, kot so Viola, Stradi, Trobi in njihovi drugi prijatelji v simfoničnem orkestru. Njihove čudovite dogodivščine, ki so delo Linde van Mieghem, prikupne, pisane ilustracije ter priložen CD z nekaj klasične glasbe in besedilom knjige, ki ga bere Alojz Svete, otrokom na prijazen in zabaven način približajo svet klasične glasbe. Vsaka knjiga iz sveta Simfonorij postavi v središče enega od instrumentov in bralcu razsvetli kakšno življenjsko resnico. V pričujočem delu je glavni instrument violina, zgodba pa govori o tem, kako strah obvladuje naše življenje.

Stradi, lahko bi mu rekli Violinček, živi s sestro Violo, mamo Celinko in očkom Basom. Zgodba se plete okrog sporočila, pisemca, ki mu ga pošljejo sošolci in v katerem piše, da mu ne bo uspelo zaigrati skladbe prav, da se mu bodo vsi smejali. Stradiju se to prikrade celo v sanje, strah, kako bo naslednji dan zaigral, ga preganja vso noč. Obrne se na starega učitelja Maestra, ki ima izkušnje s sanjači, kot je Stradi, in mu pomaga.

 

Prevod: Meta Osredkar
Kategorije: Prvo triletje OŠ, Drugo triletje OŠ
Poreklo: Belgija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 62 strani
Dimenzije: 170 mm x 245 mm x 9 mm
Datum izdaje: februar 2009

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam