Šuško in gozdni dan
Print Facebook Svetlana Makarovič

Šuško in gozdni dan

Pričujoča slikanica je še en prijeten in poučen skok več v pravljični svet Svetlane Makarovič.
Poučna pravljica, zaokrožena z ilustracijami Daše Simčič in polna znanih pravljičnih junakov, ki v ospredje postavi problem odnosa med ljudmi, sprejemanje in upoštevanje pravice do drugačnosti, je prijetno berljiva in upošteva vse prvine pravljičnih elementov: stopnjuje napetost, se zaplete, a na koncu srečno, kot se za pravljico spodobi, tudi razplete. Stavki so kratki, jasni, zato je primerna za prvo bralno obdobje, ko se otrok spoznava z osnovnimi elementi branja pravljic in zgodbic. Ime glavnega junaka – Šuško – ni naključno izbrano. Izgovorjava šumnikov je težava, s katero se sooča veliko najmlajših bralcev. Slikanica pa je usmerjena k vadbi takih skupin besed, saj se otroci na ta način naučijo hitreje in lažje izgovarjati besede, ki vsebujejo težje glasove.

Šuško je prijazen fantič, ki ima rad živali. Ko nekega dne v vrtni utici piše domačo nalogo, ga skozi svet sanj v gozd na pomoč pokliče Sapramiška. Ja, tista Sapramiška iz zgodbice o zlomljenem zobku in lešniku, ki je morala obiskati zobozdravnika. Šuško steče za njo, a ta brez sledu izgine za prvim drevesom. V gozdu pa je nekaj hudo narobe …

 

 

 

Ilustrator: Daša Simčič
Kategorije: Slikanice
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 34 strani
Dimenzije: 170 mm x 240 mm x 9 mm
Datum izdaje: maj 2007

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam