Taši in velikani
Print Facebook
Anna in Barbara Fienberg

Taši in velikani

Taši je zelo popularna avstralska zbirka zgodbic za otroke v predbralnem in zgodnjem bralnem obdobju, ki je prevedena v trinajst jezikov. Taši in velikani je druga knjiga iz te zbirke, prva se imenuje Taši, tretja Taši in duhovi, četrta pa Taši in duh iz sklede. Vsaka knjiga o Tašiju vsebuje dve ilustrirani zgodbi. Taši je pogumen in bister fant, ki zna ravnati s čarovnicami in vojaškimi poveljniki ter zna uganiti celo skrivnosti duhov. Priletel je na labodu iz daljne dežele in živi daleč v fascinantnem svetu vasi, rek in gora, gradov in temnih gozdov. Redno obiskuje prijatelja Jaka in mu pripoveduje vedno nove razburljive dogodivščine. Zgodbe o Tašiju imajo otroci radi zato, ker so vznemirljive, napete in ker je Taši tako zelo bister, da za svoje težave vedno najde zanimive rešitve.

Druga knjiga o Tašiju prinaša dve novi zgodbi: kako je prelisičil velikana in kako se je rešil ujetništva pri razbojnikih.

 

 

 

Ilustrator: Kim Gamble
Prevod: Irena Miš Svoljšak
Kategorije: Prvo triletje OŠ
Poreklo: Avstralija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 64 strani
Dimenzije: 135 mm x 195 mm x 10 mm
Datum izdaje: januar 2005

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam