Temno srce
Print Facebook Bogdan Novak

Temno srce

19,61 EUR (trda vezava)
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

Leta 1972 je bil pisatelj kot novinar gost Slovenijalesa v Centralni afriški republiki na delovišču v Bajangi, kjer je spoznal Pigmejce. Z njimi je šel tudi na potep po pragozdu. Danes Slovenijales nima več svoje žage in delovišča v Bajangi. Ostali pa so spomini, ki jim je pisatelj dodal še domišljijo in poznavanje pigmejske kulture, iz česar je dobrih trideset let pozneje nastala napeta povest Temno srce, ki se dogaja v osrčju Afrike.

Šestnajstletni Nejc je prišel v Afriko v mesto Bajangi na počitnice k očetu. Njegov oče je bil direktor podjetja Slovenijabois, ki je skrbelo za izvoz eksotičnega lesa. Na obisk pride komercialni direktor s hčerko Anjo, da bi pregledal poslovne knjige. Anja in Nejc se skupaj podata v neverjetno pustolovščino, ko izpustita na prostost mlado opico, v lasti Pigmejcev. Črni domorodci vidijo v Nejcu podobnost s črnim Jengijem, zato ugrabijo njega in Anjo ter ju odvedejo na srečanje plemen k jezeru Temno srce. Zgodba o življenju v naravi, prijateljstvu in spoštovanju drugih kultur bo bralca pritegnila in navdušila. 

Ilustrator: Ksenija Kovalinka
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 181 strani
Dimenzije: 134 mm x 206 mm x 18 mm
Datum izdaje: oktober 2004

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam