V vranjem očesu
Print Facebook Shane Peacock

V vranjem očesu

Odlična detektivka Shana Peacocka je domiselno kreirana podlaga za zgodbo trinajstletnega Sherlocka Holmesa, sicer v literaturi poznanega le kot odraslega književnega junaka, ki ga je v 19. stoletju ustvaril sir Arthur Conan Doyle. Peacock se je osredotočil na izvor detektivskega zanimanja in napisal je zgodbo, s katero je med drugim pojasnil, zakaj odrasli Holmes nerad govori o svoji mladosti in družini. Avtor spretno ujame duh vrvečega viktorijanskega Londona, v katerem vladata nasilje in beda, in zgodbo pogumnega in odločnega detektiva, ki išče pravico.

V ulici Old Yard, daleč od mestnega vrveža in luči, se zgodi grozljiv umor. Nedaleč stran pa zagrenjen deček, Sherlock Holmes, sin judovskega intelektualca in angleške dame gosposkega rodu, ki plačujeta za svoj mešani zakon s siromaštvom in z izobčenjem iz družbe, sanja o boljšem življenju. Naslednje jutro Sherlock obišče kraj zločina in se vedno bolj vpleta v njegovo raziskovanje, dokler tudi sam ne postane osumljenec. Vse spremeni usodna napaka, ki ima presunljive posledice. In prav na tej točki se začne Sherlockovo potovanje k temu, kar bo nekoč postal: zapleten mož s temačno preteklostjo – in najslavnejši detektiv na svetu.

 

 

 

Prevod: A. Perger
Kategorije: Tretje triletje OŠ
Poreklo: Kanada
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 303 strani
Dimenzije: 135 mm x 200 mm x 22 mm
Datum izdaje: marec 2009

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam