Vehikel
Print Facebook Kristijan Muck

Vehikel

28,65 EUR (trda vezava)
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

 

Akademik prof. Taras Kermauner je o Kristijanu Mucku in njegovem delu Vehikel dejal naslednje: »Dramatik vrta neusmiljeno in razkraja konvencionalne tipe mišljenja oziroma dojemanja sveta. Človek je v Muckovem interpretativno-vrednostnem sitemu homo multiplex, nosilec več eksistenc in vlog. [Zato se pod glavnimi junaki v Muckovi drami] odpira praznina, a tudi prostor za meditiranje o transcendentnem.« Čeprav gre za na prvi pogled nerealistično delo, pa se njegovi liki, in posledično tudi bralci, soočajo s temeljnimi vprašanji o smislu življenja.

 

Turni smučarji se zaradi obilnega sneženja zatečejo v kočo čudaškega in skrivnostnega Tésnikarja. Zaradi samote je veliko premišljeval in se dokopal do številnih pomembnih, in za smučarje težko razumljivih spoznanj: o onostranstvu, o uničenju, o žrtvi. Gostje komaj sledijo Tésnikarjevim besedam, a njegove besede jim vseeno pridejo do živega ter se začnejo na nek način notranje spreminjati in dobivati različna imena. Katero pa je res pravo?

 

 

 

Kategorije: Dramatika
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 152 strani
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 18 mm
Datum izdaje: april 2008

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam