-10% popusta v času sejma. Vpišite kodo KNJIZNISEJEM10
Vračanje
Print Facebook David Hill

Vračanje

Trda vezava razprodana!

Vsak mladostnik bi moral prebrati to knjigo, preden prvič sede za volan. Prav tako pa bi morali to brati tudi odrasli vozniki. David Hill v svojem delu Vračanje prikaže zgodbo o tragični prometni nesreči in njenih posledicah. Prvoosebni pripovedi dveh vpletenih v nesreči – povzročitelja in žrtve –, ki se ves čas prepletata, prekinjajo kratki tekstovni vložki z medicinskimi pojasnili in obrazložitvami. Avtor se na ta način uspešno izogne odvečnim klišejem in senzacionalizmu, knjiga pa bo na vsakem bralcu zagotovo pustila velik pečat.

Šestnajstletni Ryan je dober mlad fant iz ljubeče družine. Zvečer se vozi s svojima prijateljema. Ravno tako šestnajstletna Tara, odlična košarkarica, v deževnem večeru teče domov. Ryan za trenutek med vožnjo umakne pogled s ceste in že je tu nesreča. Tara utrpi usodne posledice in Ryan se je pripravljen soočiti s posledicami svojega dejanja ter prevzeti vso odgovornost.

 

 

 

Prevod: Marta Poljanšek
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Nova Zelandija
Zvrst knjige: Roman
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 217 strani
Dimenzije: 135 mm x 200 mm x 15 mm
Datum izdaje: marec 2007

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam