Zajčkovo leto
Print Facebook Svetlana Makarovič

Zajčkovo leto

22,50 EUR (trda vezava)
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

Še ena pravljica Svetlane Makarovič, kjer se junak, ko žalosten po svetu išče rešitev za svoje težave, srečuje tako z novimi razočaranji, kot tudi z dobrimi bitji, ki mu želijo pomagati. A tudi pri teh mora biti previden, tako kot mora biti previden vsak človek na svoji poti skozi življenje. Posebnost Zajčkovega leta so prepletenost z bajeslovnimi bitji slovenske mitologije, čudovit prikaz dogajanja v naravi v različnih letnih časih in nadvse pester jezik, ki ga krasijo in dopolnjujejo ilustracije Jožeta Lašiča.

Zajček Uhko se prebudi v mrzel siv dan in ugotovi, da nima repa. Žalosten ne ve kod in kam in se znajde pred pomladnimi vrati. S pesmijo jih odpre in začne svojo pot. Ta ga pelje od pomladi v poletje, v živobarvno jesen in zopet v hladno zimo. Med popotovanjem srečuje bajeslovna bitja iz slovenske mitologije: Jutrmana, potočne vile, Zelenega Jurija, Vesne, Kresnika, Pehtro babo. V vsakem letnem času najde kaj posebnega, lepega, dobrega, zabavnega. Od slastnih češenj do plesa na glasbo kobiličjega orkestra, jesenskega barvanja narave, delanja snega s Pehtro babo. In potem pride zimski možiček, ki mu podari rep.

 

 

 

Ilustrator: Jože Lašič
Kategorije: Slikanice
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 40 strani
Dimenzije: 240 mm x 170 mm x 9 mm
Datum izdaje: april 2008

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam