Zajčkovo leto
Print Facebook Svetlana Makarovič

Zajčkovo leto

22,50 EUR (trda vezava)
V košarico
Poštnina je brezplačna

Še ena pravljica Svetlane Makarovič, kjer se junak, ko žalosten po svetu išče rešitev za svoje težave, srečuje tako z novimi razočaranji, kot tudi z dobrimi bitji, ki mu želijo pomagati. A tudi pri teh mora biti previden, tako kot mora biti previden vsak človek na svoji poti skozi življenje. Posebnost Zajčkovega leta so prepletenost z bajeslovnimi bitji slovenske mitologije, čudovit prikaz dogajanja v naravi v različnih letnih časih in nadvse pester jezik, ki ga krasijo in dopolnjujejo ilustracije Jožeta Lašiča.

Zajček Uhko se prebudi v mrzel siv dan in ugotovi, da nima repa. Žalosten ne ve kod in kam in se znajde pred pomladnimi vrati. S pesmijo jih odpre in začne svojo pot. Ta ga pelje od pomladi v poletje, v živobarvno jesen in zopet v hladno zimo. Med popotovanjem srečuje bajeslovna bitja iz slovenske mitologije: Jutrmana, potočne vile, Zelenega Jurija, Vesne, Kresnika, Pehtro babo. V vsakem letnem času najde kaj posebnega, lepega, dobrega, zabavnega. Od slastnih češenj do plesa na glasbo kobiličjega orkestra, jesenskega barvanja narave, delanja snega s Pehtro babo. In potem pride zimski možiček, ki mu podari rep.

 

 

 

Ilustrator: Jože Lašič
Kategorije: Slikanice
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 40 strani
Dimenzije: 240 mm x 170 mm x 9 mm
Datum izdaje: april 2008

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam