Dobrota ni sirota

Morris Gleitzman

Redna cena:
27,95 EUR (trda vezava)

Prevod: Dušan Ogrizek
Zvrst: Mladinski roman
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci, Prevedene
Obseg: 214 strani
Dimenzije (v mm): 140 mm x 205 mm x 20 mm
ISBN13: 9789612723880
Datum izdaje: februar 2020
Vezava: trda vezava
Poreklo: Avstralija


Opis:

VSEBINA

Ludo rad pomaga drugim. Tako je bil vzgojen. Ko njegovega očeta izvolijo za poslanca v avstralskem parlamentu, Ludo želi to izkoristiti, da bi Avstralija postala življenju prijaznejša država. Toda kmalu ugotovi, da v avstralski prestolnici niso brezdomci tisti, ki najbolj potrebujejo pomoč. O ne, pomagati je treba bogatim in vplivnim. Kot povsod po svetu ...

O DELU

Ludo, prvoosebni pripovedovalec, opazuje svet politike skozi oči neomajnega skavta, ki se trudi delati dobro in zaščititi brezdomce. Hkrati je kritik očeta, novoizvoljenega poslanca v parlamentu. Pri tem se zaplete v dramatična dogajanja, se sreča s korupcijo in nenazadnje z okoljskim vprašanjem, povezanem s kenguruji, ki pesti sodobno Avstralijo (kar lahko apliciramo na slovensko vprašanje varstva volkov in medvedov). A Ludo trdno verjame v svoj načrt oplemenititi etično držo poslancev.

Humorna in ganljiva zgodba o odraščajočem fantu in njegovih prijateljih, ki v tem brezsrčnem svetu ne izgubijo srca. Knjiga je leta 2019 prejela priznanje CBCA notable book.