Kaj misliš, kdo?

Tina Bilban

Redna cena:
25,95 EUR (trda vezava)

Ilustrator: Ivan Mitrevski
Zvrst: Slikanica
Kategorije: Slikanice, Prvo triletje OŠ
Obseg: 28 strani
Dimenzije (v mm): 215 mm x 275 mm x 10 mm
ISBN13: 9789612724504
Datum izdaje: april 2021
Vezava: trda vezava
Poreklo: Slovenija


Opis:

Slikanica Kaj misliš, kdo? kar najprej sprašuje. Kaj misliš, kdo je hiter? Kaj misliš, kdo se rad igra? Kaj misliš, kdo je velik? Zanima jo, kaj misli vaš otrok. Morda se mu bo danes zdel velik balon, jutri pa racak, ki ima tako veliko sape, da ga lahko napolni. Vsak dan si lahko izmisli drugačen odgovor! Odgovori na vprašanja se skrivajo na barvitih ilustracijah, na katerih so v različnih pozah in z različnimi pripomočki upodobjeni vsakič isti liki: Robi Robotko, Dedek mraz, pes Fifi, dedi Živko, Jana in Jaka, samorog Samo, miške Nina, Bina, Pina in Mina, racak Rado, žužek Žan, balon, cvetka, čuvaj Mirko in gospod Krokodilski. Knjiga je kot nalašč za to, da se ob njej zbere cela družina, se zabava ob knjižnih junakih in primerja svoje odgovore. Eno samo vprašanje, ki je vsakokrat zastavljeno na levi strani te knjige, namreč še zdaleč ne pomeni enega samega možnega odgovora!

Seveda otroka lahko spodbudite, da si tudi sam izmišlja vedno nova vprašanja in jih zastavlja vam/drugim. Avtorja pa sta poskrbela tudi za radovedne starejše brate ali sestre in zanje ustvarila poučni, a hkrati zabavni knjigi 50 abstraktnih izumov in Kaj sploh je to?

V knjigi so velike tiskane črke, na ovitku pa avtorica za ilustracijo poišče nekatere od možnih odgovorov na vprašanje Kdo je živ?