Kje si?

Marta Bartolj

Redna cena:
24,95 EUR (trda vezava)

Ilustrator: Marta Bartolj
Zvrst: Slikanica
Kategorije: Slikanice, Zlate hruške, Domače, Prevedene
Obseg: 76 strani
Dimenzije (v mm): 165 mm x 200 mm x 16 mm
ISBN13: 9789612722821
Datum izdaje: februar 2018
Vezava: trda vezava
Poreklo: Slovenija


Opis:

Slikanica brez besed otroke in starše vabi na razburljivo domišljijsko potovanje, na katerem se lahko vsakdo uri v pozornem opazovanju in spotoma ustvarja svojo zgodbo o dogajanju in likih. Tudi po tem, ko obrnemo zadnjo stran, podobe lahko še naprej vztrajajo z nami kot odlično izhodišče za pogovor o ... tako rekoč vsem, kar nas obdaja in usmerja naša življenja.

O delu

Knjiga kaže na moč preprostih dejanj, s katerimi postanemo ljudem zgled, predstavlja klic k sodelovanju. Naslov knjige Kje si? povzema vsebino zgodbe, kjer eno dobro dejanje spodbudi drugega in tako nastane veriga dobrih dejanj. Hkrati pa predstavlja naslov tudi vprašanje posamezniku, kje stoji kot človek.

Za delom pa poleg globoke sporočilne vrednosti leži tudi zanimiva zgodba o njegovem nastanku. Ilustratorka je vanj vpletla like in zgodbe iz realnega življenja - psičku na naslovnici je v resnici ime Brko, njegov nesrečni začetek pa je imel izjemno srečen konec. Svet je poln drobnih, neopaženih dejanj prijaznosti, ki včasih priromajo tudi med platnice. Brko se je že odkril v knjigi, morda pa se najde še kdo.

V okviru nagrade Kristine Brenkove 2018 je slikanica prejela posebno priznanje za izvrstno slikanico brez besedila.